HDData

Harde Schijf en Gegevens verlies t.g.v. te hoge Bedrijfstemperaturen.
Monitor uw SSD Leven, S.M.A.R.T. en WMI gegevens.
Zelf alle S.M.A.R.T. en WMI HDD en SSD Data bekijken en afdrukken.

Klik [HIER] om het set-up bestand van HDData Nederlands te downloaden.

HDData

HDData is en klein programmaatje dat altijd op de achtergrond van uw Computer bezig is. HDData meet allerlei HDD en SSD Harde Schijf gegevens.
Als één van deze gegevens een limiet overschrijdt of als er een fout gemeten wordt, zal HDData uw waarschuwen.
U kunt zelf bepalen welke acties HDData voor u zal uitvoeren als de Harde Schijf een temperatuur limiet bereikt en/of er S.M.A.R.T. fout gemeten wordt.
U heeft dan nog voldoende tijd om uw werk op te slaan, voordat uw Harde Schijf oververhit en onherstelbaar beschadigd zal worden. U kunt zo voorkomen dat u alles kwijt raakt.

Snelle en krachtige computers verlangen meer en meer van hun Harde Schijf. De Harde Schijf is het knelpunt in de snelheid en prestatie competitie tussen computer bouwers. Wegens de wensen van de computer gebruikers en ten gevolge van meer opslag eisende besturing systemen, moesten de Harde Schijf fabrikanten de Harde Schijf vergroten tot boven de 1 TeraBite opslagcapaciteit, zonder dat concessies gedaan werden betreffende de lees en schrijf snelheden.
Toename van Harde Schijf snelheden, meerdere interne schijfjes, grotere en snellere buffergeheugens ingebouwd in een dikwijls kleinere Harde Schijf behuizing, opgehangen in rubberen trillingsdempers, veroorzaken een hogere Harde Schijf temperatuur. De kleinere computer behuizing, Harde Schijf intensieve software en de compacte Laptops resulteren evenzo in hogere Harde Schijf Temperaturen.
Veel computer onderdelen hebben één of ander koelsysteem, maar de Harde Schijf niet.
Harde Schijf kan slechts gekoeld worden met een willekeurig luchtstroom van andere koelsystemen in de computerbehuizing. Deze willekeurige luchtstoom is nauwelijks genoeg. Uw Harde Schijf wordt heet! en zelf nog heter tijdens een normale zomerdag!
Bij oudere computers is het nog erger: De koelsystemen worden vervuild en verstopt door stof en andere rommel. Hierdoor stroomt er een nog slechtere koelluchtstroom door de computer behuizing. Resultaat: een nog hogere Harde Schijf temperatuur bij oudere Computer en Laptops.
Binnen in de Harde Schijf, zal de betrouwbaarheid van zowel de elektronica als de mechanische onderdelen (zoals de spilmotor en aandrijf arm lagers) erg verslechteren als hun temperatuur stijgt.
Gebruik van een Harde Schijf bij hogere temperaturen kan tot permanente gegevens verlies leiden!
De ergste vijand van uw Harde Schijf is hitte! Bescherm uw gegevens door uw Harde Schijf te beschermen. Zie hoe HDData u kan helpen met een 5 daagse probeerversie van HDData.